Nyhedsbrev - nr. 1 - marts 2010

Ulovlig annoncering hos ejendomsmæglerne

[Aktuelt] Husk at det er ulovligt, hvis en ejendomsmægler over for sælger foreslår konkrete bygningssagkyndige eller firmaer til at udføre huseftersynet.

I praksis betyder det, at lovgivningen overtrædes, hvis en bygningssagkyndig har en aftale med en ejendomsmægler om at annoncere på mæglerens hjemmeside eller via markedsføringsmateriale i mæglerens butik.

Ejendomsmægleren skal udlevere Erhvervs- og Byggestyrelsens materiale om huseftersynsordningen samt de generelle lister over bygningssagkyndige til sælgeren, men må altså ikke henlede sælgers opmærksomhed på bestemte bygningssagkyndige.

Lovgivningen blev indført i 2006 for at undgå de såkaldte ”lyserøde tilstandsrapporter”. Der var på det tidspunkt tvivl om, hvorvidt samarbejdet mellem bygningssagkyndige og ejendomsmæglere førte til, at tilstandsrapporterne blev pyntet. Derfor er der i dag regler for, hvordan sælger skal vælge en bygningssagkyndig.Teknisk revision kører videre i www.herev.dk


[Aktuelt] Testen af Herev er afsluttet, og systemet bliver nu anvendt på alle sager i den tekniske revision af tilstandsrapporterne.


Det vil sige, at hvis du udtrækkes til teknisk revision, modtager du en mail, hvor du får et log-in til www.herev.dk. I Herev kan du følge revisionssagen for din tilstandsrapport og have mulighed for selv at give kommentarer, når sagen er klar til det.

Den mail, du modtager, har et link til
Herev. Linket kan dog ikke altid aktiveres fra mailen. I så fald må du indtaste http://www.herev.dk/ i søgefeltet, eller du kan kopiere og indsætte adressen med musen. Ring gerne til FEM-sekretariatet eller Erhvervs- og Byggestyrelsen, hvis der er problemer med at bruge herev.dk .

Da
Herev blandt andet anvender data fra Heweb, er det vigtigt, at kontaktoplysningerne, herunder e-mail oplysninger, er udfyldte og opdaterede. Alle bygningssagkyndige er forpligtede til at holde sine oplysninger ajour og opfordres til at benytte lejligheden til at tjekke og udfylde eventuel manglende e-mail oplysning i Heweb.Hvordan gik det med teknisk revision i 2009?

[Aktuelt] Den 31.. marts 2010 offentliggøres Teknisk revisors årsrapport.


I 2009 blev der udført teknisk revision på 324 tilstandsrapporter. I årsrapporten fra Teknisk revisor kan du læse om statistikkerne for revisionen af disse tilstandsrapporter samt se eksempler på fejl.

Link
Årsrapporten offentliggøres på http://www.femsek.dk/sw61918.asp.Problemer med visning af PDF'er i Internet Explorer


[Aktuelt] Nogle brugere oplever, at de ikke længere kan åbne PDF-filer fra Heweb. Problemet skyldes en kombination af Internet Explorer og Google Toolbar. Læs her, hvordan du løser problemet.


Du vil åbne en PDF-fil på nettet (fx en nydannet tilstandsrapport eller en kladde), hvorefter denne besked bliver vist: "Der er et problem med Adobe Acrobat/Reader. Afslut Adobe Acrobat/Reader, og prøv igen."

Når denne fejl opstår skyldes det, at man benytter Google-toolbar. Siden d. 11. februar 2010 har der været en fejl i denne toolbar, som forhindrer PDF'er i at blive vist i pop-up vinduer.

Problemet løses nemt ved at fjerne/deaktivere Google-toolbars.

Sådan gør du:

I Internet Explorer 7 og 8:

1. Gå ind i Under "Funktioner" og vælg "Administrer tilføjelsesprogrammer".
2. Klik på hver enkelt Google-linje (4 forskellige) og deaktiver dem en ad gangen.
3. Luk browseren helt ned og åben den igen.

Herefter skulle alt virke normalt igen.

Link:

Du kan også læse beskrivelsen på hjemmesiden