Forside
Statistik
Om Huseftersyn
Info til bygningssagkyndige
Ofte stillede spørgsmål
Blanketter
Aktuelt
IT
Kontakt
Top logo

Optagelseskursus

06.03.2020

For at blive beskikket bygningssagkyndig skal du blandt andet gennemføre et optagelseskursus af 4 dages varighed. Her vil du modtage information om huseftersynsordningen og hvervet som beskikket bygningssagkyndig. Du vil også blive undervist i brugen af it-systemer, som skal anvendes i forbindelse med hvervet som beskikket bygningssagkyndig. Desuden vil du modtage teoretisk og praktisk undervisning i, hvordan man gennemfører et huseftersyn og udarbejder en tilstandsrapport.

I umiddelbar forlængelse af optagelseskurset vil der blive afholdt en prøve for at teste din byggetekniske viden, samt hvordan du vil bedømme og karaktergive en konkret skade. Det er en betingelse at du består prøven for at opnå beskikkelse som bygningssagkyndig.

Du skal være opmærksom på, at ved optagelsesprøven vil du blive stillet overfor spørgsmål til byggeteknik generelt, hvor du får brug for din byggetekniske viden. Det er ikke nødvendigvis emner i prøven der bliver undervist i, i forbindelse med optagelseskurset.

Kurserne afholdes 1-3 gange årligt. Kurset varer 4 dage og du kan se prisen for deltagelse på optagelseskurset her.

Du kan først tilmelde dig, når Sikkerhedsstyrelsen har godkendt dig til at komme på optagelseskurset.

Vi forventer at næste optagelseskursus afholdes i 2020, fra mandag den 22. juni til og med torsdag den 25. juni.
Du kan tilmelde dig optagelseskurset her.